Viranomaiset jäädyttäneet Kanadassa 76 pankkitiliä – omistajilla “yhteyksiä mielenosoituksiin”

20.02.2022

Yhteenotot Freedom Convoy -mielenosoittajien ja poliisin välillä kärjistyivät perjantaina ja lauantaina. Lisäksi viranomaiset kertoivat, että 76 pankkitiliä on jäädytetty.

Ottawan poliisilaitos sanoi perjantaina, että mielenosoittajat hyökkäävät poliisin kimppuun ja yrittävät ottaa heiltä aseet.

”Kaikki keinot on käytetty, kun olemme yrittäneet palauttaa Ottawaa normaaliin. Vahinkojen estämiseksi ratsupoliisit pyrkivät rakentamaan tilaa viranomaisten ja mielenosoittajien välille.”

Sosiaaliseen mediassa leviävillä videoilla kuitenkin näkyy, ettei ratsupoliisi ainoastaan ”rakentanut tilaa” vaan ainakin kerran hyökkäsi mielenosoittajien joukkoon perjantaina.

Ottawan poliisin mukaan kukaan ei ole loukkaantunut vakavasti tai kuollut missään perjantain poliisin toimissa. Yhden poliisin kerrotaan loukkaantuneen lievästi.

Ontarion pääministeri Doug Ford sanoi perjantaina, että ”alkaa tapahtua edistystä.” Väliaikainen Ottawan poliisipäällikkö Steve Bell lisäsi, että hallitsevat nyt tilannetta kentällä ja jatkavat katujen raivaamista. 

Viranomaiset myös sanoivat jäädyttäneensä 76 pankkitiliä, joiden omistajilla on yhteyksiä mielenosoituksiin. Jäädytettyjen tilien arvo on noin 2,5 miljoonaa dollaria (US).

”Työskentelemme yötä päivää, kunnes on valmista”, hän sanoi.

Lauantaiaamuna Ottawan poliisi twiittasi, että he ovat antaneet mielenosoittajille mahdollisuuden lähteä, mutta mielensoittajat olivat hyökkääviä ja aggressiivisia. Turvallisuutensa takaamiseksi poliisi varautuu kypärillä ja kumipampuilla 

Uutistoimisto AP:n mukaan poliisi käytti pippurisumutetta häätääkseen mielenosoittajat parlamenttitalolta.

Viranomaiset sanoivat myös jäädyttäneensä 76 pankkitiliä, joiden omistajilla on yhteyksiä mielenosoituksiin. Jäädytettyjen tilien arvo on noin 2,5 miljoonaa dollaria (US), kirjoittaa uutistoimisto AP. 

Alla Autralian Sky Newsin videokuvaa poliisin hyökkäyksestä mielenosoittajia päin.