“Onkse se Papadospoulos?”

Ivan Puopolo

Toimittaja, TV-juontaja, tubettaja, kirjoittaja ja some-mekkaloija.

Olen ollut töissä mediassa yli 25 vuotta ja haastatellut satoja ihmisiä Suomen tasavallan presidentistä moottoripyöräjengiläisiin. Olen juontanut suoria lähetyksiä tuhansia tunteja televisiossa ja radiossa. Olen tuottanut, käsikirjoittanut ja suunnitellut ohjelmia. Olen ollut kameran edessä ja takana.

Lopputulos: Sananvapaudesta öyhöttävä kaiken kyseenalaistaja!

Usein kysyttyä?

Onko nimesi todella Ivan Puopolo?

Kyllä, se on oikea nimeni. Isäni oli italialainen eli sukunimi tulee sieltä.

Etunimeni on mysteeri. Äitini kertoi joskus, että isäni halusi antaa minulle italialaisen, mutta äitini suomalaisen nimen, ja koska yhteisymmärrykseen ei päästy, annettiin venäläinen nimi.

Mitään logiikkaahan siinä ei ole, mutta tällä mennään.

Oletko maahanmuuttaja?

Olen. Synnyin Italiassa, mutta muutin vanhempieni mukana Suomeen jo alle vuoden ikäisenä. Olen siis teknisesti maahanmuuttaja, mutta käytännössä asunut Suomessa koko ikäni.

Vuonna 1978 kun tulimme Suomeen, minulle piti anoa presidentiltä Suomen kansalaisuus, vaikka äitini oli suomalainen. Olen siis Suomen kansalainen Urho Kekkosen armosta!

Onko sinulla Suomen suurin nenä?

Tuo on hyvä kysymys. Sitä ei ole koskaan selvitetty, mutta finaalissa olen varmasti.

Todistetusti minulla kuitenkin on Anttolan suurin nenä. Siitä oli aikoinaan kova kisa erään Matti Väisäsen kanssa, joten selvitimme kysymyksen työntömitalla. Voitin reilulla millillä!