Viikon viisasteluklubi feat. Sammallahti-Suominen-Puopolo

Tällä viikolla viisastelemassa vakiojäsen Tere Sammallahti ja itse itseään sosiaalidemokraattien lobbariksi tituleeraava Esa Suominen. Suominen toki on Antti Rinteen entinen avustaja eli edellytykset täyttyvät. Nykyisin Esa Suominen on viestintätoimisto Ruud Pedersenin hallituksen puheenjohtaja.

 

NIIKKO

Mika Niikon Twitter-möläytystä seurannut ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan pestin loppuminen sai osakseen ymmärrystä. Sen sijaan se ei mennyt viisastelijoiden jakeluun, miten ne eivät ikinä opi laskemaan kymmeneen ennen kuin twiittaavat!

BENSA

Bensan hinta rikkoi maagisen kahden euron rajan. Suominen sanoi, että vielä saa hinta kivuta, eikä jää diesel pihaan. Erimielisyyttä alkoi tulla, kun viisastelu ajautui kysymyksiin valtion roolista ja budjetista. Jopa kirjastolaitoksen lakkauttamista ehdotettiin!

ROKOTTEET

Lopuksi Puopolo tuohtuu paasaamaan rokotuskiimailusta. Hän mylvii parin minuutin monologissaan, että ihmisten rokottaminen liukuhihnalta silmät ummessa ei ole kustannustehokasta. Lopulta kaikki riippuu, siitä mitä rokotusojelmalla edes on järkevää tavoitella. 

Samaa yritti sanoa kolmansien rokotusten osalta joulun tienoilla myös THL:n rokoteosaston johtaja Hanna Nohynek. Sitä vain ei kukaan kuullut, kun poliitikot öyhöttivät kovemmalla äänellä.

Katso koko viisasteluklubi alta.