Salaa kuvatulla videolla USA:n lääkeviraston edustaja sanoo, että heille maksetaan, jotta tuotteet pääsevät myyntiin

17.02.2022

Oikeistolaisen, salavideointiin erikoistuneen paljastusryhmä Project Veritaksen uudella videolla USA:n lääkeviraston (FDA) edustaja sanoo, että yritykset maksavat heille, jotta tuotteet hyväksyttäisiin myyntiin. Uudesta paljastusvideosta uutisoivat muun muassa brittiläinen The Daily Mail ja kanadalainen The Post Millenial.

Salaa kuvatulla ja editoidulla videolla Christopher Cole, yksi FDA:n johtajista (executive) sanoo, että lääkeyhtiöt, elintarvikeyhtiöt ja rokoteyritykset maksavat satoja miljoonia dollareita vuodessa, jotta FDA hyväksyisi heidän tuotteitaan myyntiin. Jos he saavat jokaisen ottamaan vuosittain koronarokotteen, käynnistyy näiden investointien vastineeksi jatkuva kassavirta, selittää Cole.

Project Veritaksen julkaisemassa paljastuksessa editoituja videoita on ainakin kahdesta eri keskustelusta Christopher Colen kanssa. Videon tultua julki FDA kommentoi, että Cole ei työskentele rokotteisiin liittyvissä asioissa, eivätkä hänen näkemyksensä edusta viraston näkemyksiä.

Project Veritaksen perustajan, James O’Keefen mukaan FDA:n väite on ristiriidassa Colen salakuvauksen aikana kertoman kanssa. Siksi O’Keefe soitti Colelle ja tarkasti, työskenteleekö Cole rokotteiden kanssa vai ei. Puhelussa Cole kiistää, että hänellä olisi tekemistä rokotteiden kanssa.

Cole myös sanoo, ettei halunnut puheidensa tulevan julki.    

Koko O’Keefen ja Colen käymä keskustelu siitä, mitä tarkalleen on sanottu ja tarkoitettu, on katsottavissa täällä.

On hyvä pitää mielessä, että videoilla lausunnot voidaan aina saada näyttämään muulta kuin mitä niillä täsmällisesti on tarkoitettu. Tästä Project Veritasia on syytetty aiemmin.

KOMMENTTI: PALJASTUS MUISTUTTAA USA:N OPIAATTIKRIISIN TAPAHTUMIA

Colen esittämät väitteet muistuttavat tapahtumia, joiden seurauksena USA:ssa kehittyi ns. ”opiaattikriisi”. Kriisi käynnistyi, kun Sacklerin perheen omistama lääkeyhtiö Purdue Pharma kehitti 1990-luvulla uuden opiaattipohjaisen lääkkeen, ”OxyContinin”.

OxyContinin myyntiä valvoi tuolloin FDA:ssa Curtis Wright –niminen virkamies. Wright hyväksyi myyntiesitteeseen lauseen, jonka mukaan OxyContin olisi “vähemmän addiktoiva”. 

Tuo yksittäinen ilmaus oli merkittävä, koska sen myötä lääkettä alettiin määrätä voimakkuudeltaan huomattavasti pienempään kipuun kuin opiaatteja normaalisti määrätään.

Lääkäreiden määräämien opiaattien käyttö kasvoi vuodesta 1999 alkaen räjähdysmäisesti ja USA:han kehittyi ”opiaattiepidemia”. Epidemiaan kuoli arvioiden mukaan lähes 500 000 amerikkalaista vuosina 1999-2016.

Myöhemmin selvisi, että lääkeyhtiö Purdue Pharma oli tietoisesti johtanut lääkäreitä harhaan ja markkinoinut lääkettä lain vastaisesti. Edelleen kävi ilmi, että FDA:n OxyContinia valvonut virkamies Curtis Wright siirtyi vuosi lääkkeen hyväksymisen jälkeen töihin Purdue Pharmalle 400 000 dollarin vuosipalkalla.

Lähteet: The Daily Mail, The Business Insider, The Post Millenial, Fox News