Kanadan pääministeri Justin Trudeau syytti juutalaista kansanedustajaa “hakaristien heiluttajien” tukemisesta

17.02.2022

Kanadassa parlamentin alahuone raivostui keskiviikkona, kun pääministeri Justin Trudeau sanoi juutalaiselle, konservatiivipuolueen jäsenelle, että nämä ”tukevat ihmisiä, jotka heiluttavat hakaristejä”.

Trudeau esitti näkemyksensä konservatiivipuolueen juutalaiselle kansanedustajalle, Melissa Lantsmanille eduskunnan kyselytuntia vastaavassa Kanadan parlamentin tilaisuudessa.

Lantsman siteerasi ”kyselytunnilla” Trudeauta vuodelta 2015. Trudeau sanoi tuolloin: “Jos kanadalaiset aikovat luottaa hallitukseensa, heidän hallituksensa täytyy luottaa kanadalaisiin.”

Trudeau asettuu eriskummalliseen valoon Lantsmanin siteerauksen rinnalla, koska luonnehti äskettäin Freedom Convoyn jäseniä ”naisvihamielisiksi, rasistisiksi, marginaalissa oleviksi tieteen kieltäjiksi”.

Lantsman syytti Trudeauta “perusteettoman kansallisen hätätilanteen lietsomisesta” ja kysyi: ”Milloin pääministeri menetti otteensa?”

Trudeau vastasi: “Konservatiivipuolueen jäsenet tukevat hakaristiä heiluttavia ihmisiä.” 

Trudeau luonnehti äskettäin Freedom Convoyn jäseniä ”naisvihamielisiksi, rasistisiksi, marginaalissa oleviksi tieteen kieltäjiksi

”Me tuemme kanadalaisia, jotka ansaitsevat saada työnsä ja elämänsä takaisin. Nämä laittomat mielenosoitukset on lopetettava, ja ne myös loppuvat”, jatkoi Trudeau.

Muun muassa edustaja Dane Lloyd pöyristyi Trudeaun kommentista. 

”En ole koskaan kuullut näin häpeällistä puhetta pääministeriltä. Isoisoisäni oli lensi yli 30 tehtävässä Natsi-Saksaan ja hänen ruumiinsa lepää nyt Englannin kanaalin pohjassaa. Konservatiiveissa on ihmisiä, jotka ovat holokaustin uhrien sukulaisia.”

Lloyd tarjosi Trudeaulle mahdollisuutta pyytää anteeksi, mistä Trudeau kieltäytyi kolme kertaa.

Katso Trudeaun koko kommentti alla olevalta videolta.