Alec Baldwinin ampuman kuvaajan perhe nostaa Baldwinia vastaan kanteen kuolemantuottamuksesta

16.02.2022

Näyttelijä Alec Baldwinin ampuman kuvaajan, Halyna Hutchinsin perhe nostaa kanteen Baldwinia vastaan kuolemantuottamuksesta. Baldwin ampui Hutchinsin lokakuussa 2021 elokuvan ”Rust” kuvauksissa. Baldwinin mukaan kyse oli vahingosta.

Hutchinsin perheen asianajajan, Brian Panishin mukaan kanne koskee sekä Baldwinia että Rust-elokuvan tuotantoa. Syytteen mukaan elokuvan säästötoimet olivat syynä Halynan Hutchinsin kuolemaan.

USA Todayn kertoo, että Hutchinsin perhe vaatii ”määrittelemätöntä taloudellista korvausta” sillä perusteella, että hän oli vaimo ja äiti. 

”Korvausvaatimus tulee olemaan merkittävä”, Panish sanoi.

Angenette Levy Law & Crime Networkista twiittasi, että Panishilla ja hänen tiimillään on Rustin tuotannon jäsenten keskinäisiä viestejä, jotka osoittavat työolojen turvattomuuden. Asianajaja myös väittää, että Baldwin laiminlöi turvallisuusvaatimukset.

Tapauksesta kirjoittavan Post Milenialin mukaan kesti ”melko kauan”, ennen kuin Baldwin luovutti matkapuhelimensa poliisin määräyksestä huolimatta. 

Baldwinin oma asianajaja kiistää syytökset.

”Väitteet Alecin piittaamattomuudesta eivät pidä paikkaansa. Hän, Halyna ja koko muu tuotanto luottivat aseen tarkastuksesta vastaaviin ammattilaisiin. Heidän mukaansa Baldwinin käyttämän aseen piti olla ns. ‘kylmäase’.” 

Puolustus sanoo, että sama protokolla on ollut käytössä tuhansissa elokuvissa, eikä koskaan oikea luoti ole vahingoittanut ketään. 

“Näyttelijöiden pitää voida luottaa ympärillään oleviin ammattilaisiin sekä avustajaan sen sijaan, että päättäisivät itse, milloin asetta on turvallista käyttää”, todetaan puolustuksen lausunnossa.

Nyt nostettu kanne ei ole ainoa Balwinia vastaan meneillään oleva oikeusjuttu. Baldwinia syytetään myös tammikuussa Afganistanissa kuolleen merijalkaväen sotilaan siskon kunnian loukkaamisesta.

Lähde: Post Millenial