Adoptoi rekkakuski –liikkeen perustajan tili Kanadassa jäädytetty – “Trudeau on tehnyt ystävällisistä ihmisistä rikollisia”

20.02.2022

Kun Convoy-mielenosoitukset alkoivat, ottawalainen Chris Garrah perusti “Adoptoi rekkakuski” -liikkeen. Liikkeen ajatuksena on, että mielenosoituksia tukevat tavalliset kansalaiset auttavat rekkakuskeja arjessa.

Amerikkalaisella Fox Newsillä haasteltavana ollut Garrah kertoo, että ihmiset ovat päästäneet kuskeja koteihinsa peseytymään, vaihtamaan vaatteita ja varmistamaan, että perustarpeet ovat kunnossa.

“Tämä on ollut rauhallista ja aivan uskomattoman hienoa. Ihmiset todella ovat osoittaneet välittämistään kuskeille”, sanoo Garrah.

Garrah kertoo haastattelussa, että yksi Convoyn järjestäjistä, Chris Barber, pidätettiin. Uutiskanava CBS:n mukaan hänet on päästetty vapaaksi takuita vastaan. Takuut edellyttävät, että hän poistuu Ottawasta.

Garrah kertoo myös, että hänen tilinsä on jäädytetty.

“Olen sen kanssa ihan ok. Tiesin että tämä tulee olemaan pitkä taistelu. Olen kuitenkin saanut valtavasti tukea ja esimerkiksi ihmiset ovat huolehtineet perheestäni tänä aikana”, sanoo Garrah.

Foxin toimittaja kysyy Garrahilta, mitä tämä ajattelee siitä, että pääministeri Justin Trudeau on kutsunut mielenosoittajia useaan otteeseen natseiksi.

“Olen pahoillani hänen puolestaan. Hän on tehnyt jokaisesta tätä mielenosoitusta tukevasta kanadalaisesta rikollisen. Rukoilen, että Trudeau muuttaa mieltään, koska kanadalaiset ovat olleet pakahduttavan ystävällisiä”, jatkaa Garrah.

Katso alla olevalta videolta koko haastattelu.