Woken mielipidevaino saamassa vastapalloon lain voimalla

TUE PUOPOLOA PATREONISSA!

Kuten moni on huomannut, ympäriinsä räyhäävät sukupuoliaktivistit ovat muutamissa vuosissa onnístuneet luomaan ilmiantoyhteiskunnan, joka kulkee nimellä ”cancel-kulttuuri”. 

Hyvää suomenkielistä vastinetta ei ole, mutta kyse on muun muassa DDR:stä tutusta mielipidevainosta, jossa väärästä yhteiskunnallisesta näkemyksestä saa maksaa paitsi maineellaan myös hyvin usein työpaikallaan. Tämä sanan- ja mielipiteenvapaudelle vihamielinen ilmiö on nyt saamassa vastapalloon lain voimalla. 

Yksi tapaus tulee Dallasista, jossa käräjäoikeus on myöntänyt entiselle Southwest Airlinesin lentoemännälle Charlene Carterille 5,3 miljoonan dollarin vahingonkorvauksen. Taustalla on Carterin saamat potkut hänen ilmaistuaan abortin vastaisia näkemyksiä sosiaalisessa mediassa.

Jos tuomio pysyy voimassa, Carter saa korvauksia 950 000 dollaria ammattiliitostaan ​​ja 4,1 miljoonaa dollaria lentoyhtiöltä. Sekä liitto että lentoyhtiö aikovat kuitenkin valittaa tuomiosta.

Tapaus Alex Berenson

Noin vuosi sitten entinen New York Timesin toimittaja Alex Berenson kyseenalaisti koronarokotteiden tehokkuuden Twitterissä, minkä seurauksena Twitter sulki Berensonin tilin. Berenson käynnisti oikeustoimet Twitteriä vastaan. Noin vuoden kestäneen oikeustaistelun jälkeen Berensonin tili palautettiin äskettäin.

Entinen republikaanien, nykyinen libertaaripuolueen kongressiedustaja Ron Paul sanoi, että USA:n hallitus painosti Twitteriä sulkemaan Berensonin tilin.

“Kysymykset rokotteesta hiljennettiin aivan kuten kysymykset viruksen alkuperästä”, Paul sanoi.

Kuten tiedämme, Bidenin hallinto haluaa vaientaa kaikki viranomaistiedon kyseenalaistavat äänet. Keksitään vain sille ensin ylevän kuuloinen käsite, kuten disinformaatio, ja sitten ryhdytään taisteluun.

Hyvää suomenkielistä vastinetta cancel-kulttuurille ei ole, mutta kyse on muun muassa DDR:stä tutusta mielipidevainosta,

Ron Paul myös huomautti, että pian sen jälkeen, kun Berenson oli jäädytetty Twitterissä, CDC:n johtaja Rochelle Walensky vahvisti Berensonin väitteet twiitissä.

Berensonin tapauksessa oikeuden linjaus tuntuu järkevältä, mutta samalla se puuttuu vahvasti yksityisen yrityksen liiketoimintaan. Oikeus ikään kuin määrää, millaiset käyttöehdot Twitterillä saa olla. Se voi toki lisätä käyttäjien tasapuolista kohtelua, mutta vie samalla muilta pois mahdollisuuden hankkia juuri tässä suhteessa kilpailuetua.

Nimittäin jos Twitter vain jatkaisi älytöntä ja lähes mielivaltaista tilien sulkemistaan, se antaisi ennen pitkää jollekin kilpailijalle mahdollisuuden tarjota järkevämmät ehdot. Jossain vaiheessa tulisi debattia ja sananvapautta kunnioittava alusta, joka ei vain kiltisti laula viranomaisten laulua. 

Henkilökohtaisesti uskon, että jos Twitterin annettaisiin tehdä, mitä sen woke-aktivistinen johtoryhmä haluaa, Twitter kutistuisi muutamissa vuosissa marginaaliseksi sukupuoliöyhöttäjinen mikroalustaksi.

TUE PUOPOLOA PATREONISSA!