Sensuuri iski! Tämä kommentti sai lähdöt Yle Recin YouTube-kanavalta

Puopolo.fi -sivusto julkaisee tekstejä, kuvia ja videoita, jotka on sensuroitu niiden alkuperäiseltä alustalta. Julkaisut ovat aina kirjoittajansa näkemyksiä eivätkä edusta puopolo.fi:tä. Löydät kaikki sensuroidut julkaisut yläpalkin valikosta “Lukemista” tagilla “Sensuuri iski”. Lue lisää juttusarjasta artikkelin lopusta.

Sensuroitu julkaisu: kommentti Yle Uutiset Recin YouTube-kanavalla

Yle Uutiset Rec julkaisi 19.5.2022 YouTube-kanavallaan videon otsikolla “Tämän takia hoitajien palkkoja on vaikea nostaa”. Annika Salonen kommentoi videota, mutta kommentti sai hetimiten lähdöt. Tiedossa ei ole, poistiko kommentin YouTube vai Yle. Vaikea kuitenkaan nähdä, mitä YouTuben yhteisösääntöä alla oleva kirjoitus rikkoisi, joten vähintäänkin kohtuullisella varmuudella voi olettaa, että poiston on tehnyt Yle.

Poistettu kommentti:

Ei kannata verrata sairaanhoitajien palkkaa insinöörien palkkaan, koska insinöörit opiskelevat 4 vuotta ja sairaanhoitajat 3,5 vuotta. Koska sairaanhoitajat käyvät koulua vain 87,5 % insinööritutkintoon nähden, niin on reilua, että myös palkka jää sen 12,5 % pienemmäksi insinöörien palkasta. Lisäksi, mitä järkeä on verrata yksityisen ja julkisen sektorin palkkoja? Ei niiden palkkojen kuulukaan olla yhtä suuria, koska toinen ammatti kerryttää verovaroja (esim. uudet keksinnöt vientiyrityksiin) ja toisen ammatin palkat maksetaan verovaroista.

Parempi verrokki sairaanhoitajille olisi poliisit ja pelastuslaitos, koska nekin palkat maksetaan veroilla, ja sielläkin on vuorotyötä. Kun verrokki on järkevä, silloin ns. “palkkakuoppakaan” ei näytä niin pahalta. Ja mitä järkeä on tuoda esiin sairaanhoitajien peruspalkkaa, koska fakta on se, että suuri osa tekee niitä yövuoroja ja viikonloppuvuoroja, ja siten se palkka on todellisuudesssa yli 3000 e. Joten mikä ihmeen palkkakuoppa? Ja jos sairaanhoitajaksi on opiskellut sellaisia rahan-ahneita yksilöitä, että yli 3000 e palkka ei kelpaa, niin kysympähän vaan, että miksi eivät sitten valinneet jotain toista alaa, jossa saa parempaa palkkaa?

On myös ihan turhaa huomauttaa, että hoitoalalla on paljon naisia, ja että ei muka ole tasa-arvoista, että naisten aloilla maksetaan huonoa palkkaa, kun taas insinööreissä on paljon miehiä, niin tämän takia miesten ja naisten välinen tasa-arvo ei toteudu Suomessa. Jokainen YKSILÖ voi itse vapaasti valita, että mihin ammattiin haluaa opiskella, joten “koko Suomea” on ihan turha syyttää siitä, että mitä valintoja ihmiset itse päättävät tehdä oman tulevaisuutensa suhteen. Ja jokaisen alan palkkataso on aika helppo selvittää googlaamalla, ennen kuin lähtee opiskelemaan mitään ammattia, joten esim. hoitoalan huonon palkan ei pitäisi olla yllätys kenellekään, joka niihin töihin hakeutuu.

Kauppalehdessä oli tällainen artikkeli, jonka otsikko on: Sairaanhoitajat tienaavat 3 210 euroa kuussa kuntasektorilla – Kaikkien kuntatyöntekijöiden mediaaniansio oli 3 040 euroa.

*********

Julkaisemme muualla sensuroituja asiallisia, perusteltuja ja laillisia näkemyksiä.

Mikäli olet joutunut sensuurin kohteeksi, lähetä poistettu julkaisusi osoitteeseen puopolotube@gmail.com otsikolla “SENSUURI ISKI”. Kerro mistä, milloin ja miksi julkaisu poistettiin. Liitä mukaan myös mahdollisuuksien mukaan näyttöä poistosta.