Sensuuri iski! Tämä kommentti ei läpäissyt Helsingin Sanomien moderointia

Yleisöllä on oikeus tietää, mitä yhteiskunnassa ajatellaan. Puopolo.fi julkaisee asiallisia, perusteltuja ja laillisia mielipiteitä, jotka on poistettu niiden alkuperäiseltä alustalta. Julkaisut ovat aina kirjoittajansa henkilökohtaisia näkemyksiä eivätkä edusta Puopolon mielipiteitä.

Löydät kaikki sensuroidut julkaisut yläpalkin valikosta “Lukemista” tagilla “Sensuuri iski”. Lue lisää juttusarjasta artikkelin lopusta.

KOMMENTTI, JOKA EI LÄPÄISSYT MODEROINTIA: Uskontoja koskevan kaksoisstandardin kritisointi.

Eri alustoilla on erilaisia käytäntöjä moderoinnissa. Jotkut alustat tarkastavat kommentit ennen niiden julkaisemista, toiset vasta julkaisemisen jälkeen.

Koska Helsingin Sanomat tarkastaa kaikki kommentit ennalta, ei tässä tapauksessa kyse ole varsinaisesti kommentin poistamisesta vaan siitä, että kommentti ei alun perinkään läpäissyt HS:n moderointia.

Lukija yritti kommentoida Helsingin Sanomien tätä artikkelia.

Alla lukijan lähettämä kommentti muokkaamattomana:

Suora lainaus artikkelista:

“Naisten kaltoinkohtelua oikeutetaan Koraanin jakeilla. Miten voi väittää, että se on pelkkää somalikulttuuria, kun uskonnon läsnäolo on kiistämätöntä? Kun puhun epäkohdista, puhun väkivallasta, homofobiasta, eheytyshoidoista ja muista kamalista asioista. Onko uskonnon imago tärkeämpi vai se, että ihmiset saavat oikeutta?”

Oma kommenttini:

“Mutta sehän tässä suomalaisessa yhteiskunnassa on kiinnostavaa, että kun esim. homofobiaa tai eheytyshoitoja perustellaan kristinuskolla, siitä nousee kamala haloo ja äkkiä ollaan syytetyn penkillä oikeudessa. Mutta kun samat asiat – tai vaikka juuri naisten alistaminen, kontrollointi ja ihan väkivalta – tapahtuu islamin nimissä, yhtäkkiä suomalaiset poliitkot ja suurin osa ihmisistä ovat, että uskonvapaus ja kulttuurisensitiivisyys ja on islamofobiaa puuttua tähän…

Tätä kaksinaismoralismia en ymmärrä, mistä se meille tulee??

Tanskassa on jo vuosia tuettu äänekkäästi niin poliitikkojen kuin mediankin toimesta niitä naisia, jotka ovat joutuneet kunniakontrollin, kunniaväkivallan ja muun uskonnollisen painostuksen uhreiksi ja heille on pyritty löytämään keinoja päästä irti yhteisöistä, joissa heille ei ole samoja vapauksia kuin ‘kantatanskalaisille’ naisille on.

Jos asioista ei puhuta kunnolla ääneen, nämä naiset eivät tiedä, että heillä tässä maassa ihan oikeasti on oikeus naisina elää, opiskella, työskennellä ja toteuttaa itseään vapaasti, ilman perheen, suvun ja/tai uskonnollisen yhteisön kontrollia. On ‘kantasuomalaisten’ poliitikkojen ja yhteiskunnallisten toimijoiden velvollisuus sanoa ääneen: ‘Me tuemme teitä, jos te itse haluatte tätä – siis itsenäisyyttä ja vapautta!’ “

Demokratiassa ei ole vääriä vaan erilaisia mielipiteitä. Sensuuri iski! -juttusarjassa julkaisemme muualla sensuroituja, asiallisia, perusteltuja ja laillisia näkemyksiä.

Mikäli olet joutunut sensuurin kohteeksi, lähetä poistettu julkaisusi osoitteeseen puopolotube@gmail.com otsikolla “SENSUURI ISKI”. Kerro mistä, milloin ja miksi julkaisu poistettiin. Liitä mukaan myös mahdollisuuksien mukaan näyttöä poistosta.

Puhu ja anna toisten puhua!