Sensuuri iski! Liian anteliasta sosiaaliturvaa kritisoinut teksti lähti Uudesta Suomesta

Puopolo.fi julkaisee asiallisia, perusteltuja ja laillisia mielipiteitä, jotka on sensuroitu niiden alkuperäiseltä alustalta. Julkaisut ovat aina kirjoittajansa henkilökohtaisia näkemyksiä eivätkä edusta Puopolon mielipiteitä.

Löydät sensuroidut julkaisut yläpalkin valikosta “Lukemista” tagilla “Sensuuri iski”. Lue lisää juttusarjasta artikkelin lopusta.

TUE PUOPOLOA PATREONISSA!

SENSUROITU JULKAISU: MAAHANMUUTTAJILLE LIIAN ANTELIASTA SOSIAALITURVAA KRITISOINUT KIRJOITUS POISTETTIIN UUDESTA SUOMESTA

Lääketieteen tohtori ja Helsingin yliopiston epidemiologian dosentti, STM:n lääkintöneuvos Mikko Paunio piti blogia Uuden Suomen alustalla kauan. Alla oleva kirjoitus on poistettiin joskus heinäkuun aikana. Tämän kirjoituksen jälkeen Pauniolta poistettiin myös tämä teksti, minkä myötä hän ilmeisesti sai alustalle pysyvän kirjoituskiellon.

Tässä poistetuista teksteistä ensimmäinen ilman muokkauksia:

Uusi Suomi uutisoi 5.7.2022 Ruotsin valtaviksi paisuneista sosiaalitukien väärinkäytöksistä ja otsikoi uutisensa seuraavasti:

“Kokoomusjohtaja: Ruotsin valtiolta huijataan joka vuosi 1,9 miljardia euroa sosiaalitukia – Jyrähti myös jengirikollisuudesta”

Artikkelin mukaan sosiaalitukien huijaukset ovat keskeinen vaaliteema Ruotsin ensi syksyn valtiopäivävaaleissa.

Viime vuoden vaihteen tienoilla olin tapani mukaan lauantaipäivänä parkkeeraamassa autoa Kontulan ostoskeskuksessa. Olen pitänyt tärkeänä olla tietoisena siitä, mitä maassa tapahtuu maahanmuuton rintamalla. Tähän antaa Kontulan ostarin vuosien mittaan tapahtunut muodonmuutos hyvää osviittaa. En ole koskaan nähnyt siellä ns. poliittisen eliitin edustajia. Hämmästykseni oli suuri, kun en tahtonut löytää parkkipaikkaa.

Po. päivänä oli jonkinlaiset 2015 Suomeen saapuneiden siirtolaisten “kokoontumisajot”. Parkkipaikka on täynnänsä järeitä uusia mersuja ja audeja, oli tuliteriä porscheja, jaguaareja, bemareita ja eräs upouusi Range Rover’kin, jonka “omistaja” ilmaisi kansallisuutensa erikoisrekisterikilvellä ja maansa lipulla. Tarkastin auton hinnan. Se oli lähemmäs 200 000 euroa. Otin lopulta valokuvan normiteslasta. Pidin huolen, että kuvassa ei näkynyt auton rekisterinumeroa.

Postasin Facebook’ssa Teslan valokuvan ja laitoin saatteeksi ihmetykseni siitä, kuinka tänne 2015 saapuneiden varattomien ihmisten autokanta on komistunut. Sain yli 1000 tykkäystä ja satoja kommentteja, joissa ihmiset olivat tehneet samanlaisia havaintoja ympäri Suomea.

Aion tehdä syksyllä aloitteen Helsingin valtuuston perussuomalaisten 1. varavaltuutettuna ja SOTE-lautakunnan jäsenenä, että KELA:n (perustoimeentulotuen ja asumistuen saajien tiedot), Helsingin kaupungin sosiaalitoimen (täydentäviä toimeentulotukia saavien tiedot) ja Traficomin autojen omistajuus- ja haltijuustiedot sekä tekniset tiedot autoista linkataan. Viimeeksi mainituista tiedoista voidaan helposti arvioida autoiluun kuukausittain tarvittava tulovirta.

Laitoin eilen Kontulan ostarin parkkipaikalla ja Itäkeskuksen parkkihallissa kuuden auton rekisterinumerot ylös muistiin. Nämä autot ovat olleet matkustajien ulkonäön perusteella 2015 Suomeen saapuneiden ja oleskelulupia saaneiden perheiden omistuksessa.

Olen tänään tarkistanut Traficomista pientä maksua vastaan autojen rekisterinumeroiden perusteella julkisesti saatavat tiedot autoista, niiden omistajista ja haltijoista. Mikäli tilaat nämä tiedot kännykälläsi hintaan 5,9 euroa per pyyntö, saat myös haltijan osoitteen. Tietojen käyttämisen ainoa keskeinen rajoite on, että omistajien/haltijoiden tiedot eivät loukkaa yksityisyyttä. Olen myös tuhonnut Traficomilta saamani tiedot eli minulla ei ole näistä tiedoista muodostettua rekisteriä.

Kaikki kuusi autoa oli rahoitusliikkeen omaisuutta ja niiden arvo vaihteli 10 000:sta 50 000:een euroon. Yleisin hinta oli noin 20 000 euroa. Kolme autoista oli dieselvoimaveron piirissä, josta lankeaa 500-700 euron maksu vuodessa. Kaikkien autojen huoltajat asuivat vuokra-asunnoissa pääkaupunkiseudun kaupunkien tai institutionaalisten vuokranantajien vuokraamissa asunnoissa, joiden vuokrataso vaihteli 800 eurosta 1500 euroon. Kalleimman auton haltija oli hankkinut auton haltijuuden vuosi sitten ja hän asui Helsingin kaupungin vuokra-asunnossa.

Eniten tietoa sain 2010 vm ökymaasturin (hinta noin 20 000 euroa) haltijasta. Hän ja hänen monilapsinen perhe asui institutionaalisen vuokranantaja kolmiossa, jonka kuukausivuokra oli 1 500 euroa. Po. kolmio oli institutionaalisen vuokranantajan tietojen mukaan varattu sellaiselle varattomalle perheelle, joka on pakko asettaa etusijalle ja jonka vuokran takaa Suomen valtio. Kolmiossa oli nollan euron vuokravakuusehto.

Edessä on kovat ajat meille suomalaisille. On tärkeää, että sosiaalitukien varassa olevien tänne tulleiden maahanmuuttajien tulovirrat sekä sosiaaliviranomaisille ilmoittamatta jätetyt omaisuuserät selvitetään, jotta voidaan ehkäistä sosiaalitukien huijauksia. Ensimmäinen merkittävä askel tähän suuntaan olisi em. KELA:n, Helsingin kaupungin sosiaalitoimen ja Traficomin omistajuus- ja haltijatietojen linkkaus. Tällaista ehdottamaani tietojen linkkausta ei käsittääkseni ole tehty?

En ymmärrä, miten todennäköisesti usein täysin varattomiksi sosiaaliviranomaisille ilmoittautuneet ihmiset voivat ajaa keskimäärin suomalaisia paljon hienommilla autoilla?

Sosiaaliviranomaiset eivät käsitykseni mukaan maksa näiden autojen pääomakuluja (215 – 950 euroa per kuukausi) ja muuttuvia kustannuksia (polttoaine, huollot, korjaukset, vakuutukset, katsastukset ja dieselvoimavero), vaikka monen kansalaisen keskuudessa vallitsee tällainen uskomus.

Pelkästään pintaa raapaisemalla eli tekemäni pienen selvityksen perusteella voidaan päätellä, että monella täysin yhteiskunnan turvin elävällä maahanmuuttajalla on sosiaaliviranomaisille ilmoittamatta jääneitä tulovirtoja ja omaisuutta. Toivottavasti emme puhu Ruotsia lähestyvistä sosiaalitukien huijausluvuista? Siksi em. tietojen linkkaus on tehtävä nopeasti, jotta edes jonkinlainen luottamus voi säilyä viranomaisia kohtaan Suomessa.

TUE PUOPOLOA PATREONISSA!

Sensuuri iski! -juttusarjassa julkaisemme muualla sensuroituja, asiallisia, perusteltuja ja laillisia näkemyksiä.

Mikäli olet joutunut sensuurin kohteeksi, lähetä poistettu julkaisusi osoitteeseen puopolotube@gmail.com otsikolla “SENSUURI ISKI”. Kerro mistä, milloin ja miksi julkaisu poistettiin. Liitä mukaan myös mahdollisuuksien mukaan näyttöä poistosta.

Puhu ja anna toisten puhua!