Sananvapauden viholliset vauhkoavat ongelmasta, jota ei ole

Lehdissä on nykyisin harva se päivä juttuja siitä, kuinka somessa keskusteltiin sitä ja tätä. Uutisen aiheeksi riittää, että julkaisulla on ollut jopa “satoja tykkäyksiä”. Somekohu syntyy, kun paikalla on ollut parikymmentä kommentoijaa. Vihapuhettakin kuultiin!

Katsotaanpa, mitä “kohu” todella tarkoittaa. Minulla on Twitterissä 43 700 seuraajaa. Etsin tämän vuoden “suosituimman” twiittini. Sillä on

– 2858 tykkäystä
– 418 re-twiittiä
– 205 116 näyttökertaa.

Se tarkoittaa, että yli 15-vuotiaista suomalaista 96% EI OLE NÄHNYT twiittiä.

Mittakaavaharha on aivan järisyttävä. Somekohuista uutisointi rinnastuu siihen, että uutisoitaisiin:

“Ravintolakohu! Seurue vietti iltaa ravintolassa. Illan aikana ihmiset keskustelivat. Jotkut olivat samaa mieltä, jotkut eri mieltä. Joku myös puhui vihaisesti!”

SANANVAPAUDEN VIHOLLISET KÄYTTÄVÄT TILAISUUDEN HYVÄKSEEN

Lehtien nollauutisointi somekohuista on kuitenkin merkityksetöntä.

Sen sijaan on tärkeää ymmärtää, että saman mittakaavarharhan riivaamat poliitikot, tutkijat ja ties mitkä asiantuntijat panikoivat kaiken aikaa “demokratian tilasta”.

Heidän mukaansa sosiaalisen median vihainen puhe ja disinformaatio tuhoavat demokratian, joten ihmisten perusoikeutta sananvapauteen täytyy rajoittaa NYT HETI.

Demokratian tilan kun lyö pöytään, mikä tahansa on oikeutettua. Tuo on erittäin kätevä väline sananvapauden vihollisille ajaa omia intressejään.

Mittakaavaharha luo otollisen tilaisuuden sananvapauden vihollisille edistää omia demokratian vastaisia päämääriään.

Totuus on, että somen Törky-Timojen vihaisella puheella tai disinformaatiolla ei ole mitään tosiasiallista vaikutusta mihinkään. Ylivoimainen enemmistö ihmisistä ei altistu sille koskaan ja nekin jotka altistuvat, poistuvat paikalta.

Mittakaavaharha vain luo otollisen tilaisuuden sananvapauden vihollisille edistää omia demokratian vastaisia päämääriään.

Älkää menkö noiden pölynimurikauppiaiden halpaan. Mitään kamalaa ei ole tapahtumassa. Some on tupakkapaikan jutustelua, eikä mikään uhka demokratialle. Sananvapauden viholliset ovat.

TUE PUOPOLOA PATREONISSA!