Nainen joutui virtuaalisen joukkoraiskauksen uhriksi

03.02.2022

43-vuotias Nina Jane Patel kirjoittaa pitkässä artikkelissaan kokeneensa painajaisen simuloidussa maailmassa. Hän kertoo joutuneensa virtuaalisesti joukkoraiskatuksi Horizon Worldsin betatestauksessa. Horizon Worlds on Metan eli entisen Facebookin luoma metaversumi.

“Vain minuutin käytön jälkeen jouduin häiriköidyksi sanallisesti sekä seksuaalisesti. 3-4 mieshahmoa virtuaalisesti joukkoraiskasivat hahmoni ja ottivat valokuvia.

Yrittäessäni paeta tilanteesta he huusivat: “Älä esitä ettet muka tykännyt siitä. Mene hieromaan itseäsi näille kuville!” Patel kuvailee.

Patelin mukaan tilanne tapahtui niin äkillisesti, ettei hän ehtinyt edes ottaa Metan turvavyöhykeominaisuutta käyttöön.

“Metaversumeissa tapahtuva häirintä on vakava ongelma, jota varten alan on otettava käyttöön asianmukaiset turvatoimet”, kertoi Patel New York Postille. “Maailmamme siirtyminen 2D-internetistä 3D-internetiin tulee olemaan ongelmallista sekä miehille että naisille.”

Meta myönsi Patelin väitteen siitä, että nainen oli tullut virtuaalisesti kopeloiduksi.

Patel toteaa virtuaalitodellisuuden levinneen niin laajasti populaarikulttuuriin, että on lähes mahdotonta erottaa simulaatiota tosielämästä.

“Virtuaalitodellisuus on pohjimmiltaan suunniteltu siten, että mieli ja keho eivät kykene erottamaan virtuaalisia kokemuksia todellisista”, Patel kirjoittaa artikkelissaan. “Jossain määrin fysiologinen ja psykologinen kokemukseni tapahtuneesta oli kuin se olisi tapahtunut tosielämässä.”

Joulukuussa Meta myönsi Patelin väitteen siitä, että nainen oli tullut virtuaalisesti kopeloiduksi. Yrityksen edustaja kertoi myös New York Postille, että he aikovat jatkuvasti parantaa alustan turvallisuutta.

“Olemme pahoillamme tapahtuneesta. Haluamme, että kaikilla Horizon Worldsissa on hyvä olla ja että turvatyökalut ovat helposti saatavilla. Alustamme tulee olla turvallinen ja olemme sitoutuneet rakentamaan sen sellaiseksi. Jatkamme palvelun kehittämistä saadessamme lisää tietoa siitä, miten ihmiset ovat keskenään vuorovaikutuksessa alustalla. Tärkeää on, että he voivat raportoida epäkohdista helposti ja luottamuksellisesti”, Metan edustaja pahoittelee.

Patel kertoo, että ikävä kokemus kuitenkin kannusti häntä luomaan Kabunin. Kabuni on lapsille suunnattu opetuksellinen metaversumi, jossa vanhempien valvonta on mahdollista.

“Haitat kohdistuvat ehdottomasti lapsiimme, jotka alkavat tulevaisuudessa käyttää metaversumeita yhä enemmän. Väistämätön siirtymä metaversumeihin aiheuttaa ongelmia, jos lasten toimintaa niissä ei valvota ja säädellä kunnolla”, Patel toteaa.

“Tämän ajatuksen pohjalta Kabuni on luotu ja työskentelemmekin tällä hetkellä opettajien kanssa ympäri maailman luodaksemme turvallisemman metaversumin 8-16-vuotiaille lapsille.”

Lähde: Blaze Media