Lääkäri sanoo saksalaislehdelle, että häntä painostettiin liioittelemaan Omicronin vakavuutta

11.02.2022

Eteläafrikkalaisen lääkärin, Angelique Coetzeen mukaan häntä painostettiin olemaan sanomatta, että Omicron-variantin aiheuttama sairaus on lievä. Sen sijaan hänen käskettiin sanoa, että variantin seuraukset ovat vakavia, kirjoittaa mm. brittiläinen The Daily Mail. Alunperin Coetzeeta haastatteli saksalainen Welt-lehti. 

Angelique Coetzee toimii Etelä-Afrikan lääkäriliiton puheenjohtajana. Hän oli yksi ensimmäisistä ihmisistä, joka törmäsi Omicroniin.

Marraskuussa 2021 Coetzee havaitsi vastaanotollaan potilaita, joilla oli hänen mukaansa eriskummallisia oireita, muun muassa voimakas väsymystä.

”Kyseessä on lievä sairaus, jonka oireita ovat lihaskipu, väsymys ja päivän tai kahden mittainen huonovointisuus”, Coetzee sanoi tuolloin. 

”Tartunnan saaneilla ei ole vikaa maku- tai hajuaistissa. Heillä saattaa olla lievää yskää, mutta ei merkittäviä oireita.”

Kävi ilmi, että Coetzeen potilaat olivat saaneet Omicron-tartunnan.

Poliitikot halusivat minun sanovan, että sairaus on Etelä-Afrikassa kevyt, mutta Euroopassa erittäin vakava.

Kun Coetzee kertoi julkisesti havainnoistaan, häntä vaadittiin olemaan sanomatta, että uusi COVID-19-kanta olisi “lievä”.

“Minua pyydettiin sanomaan, että kyseessä on vakava sairaus. Kieltäydyin”, kertoi Coetzee saksalaiselle Welt-lehdelle tällä viikolla.

Coetzee antoi haastattelun myös Australian Daily Telegraphille tällä viikolla. Siinä hän toisti joutuneensa kansainvälisten tutkijoiden ja poliitikkojen “hyökkäyksen” kohteeksi.

”Tutkijat ja poliitikot, jotka eivät olleet Etelä-Afrikasta, ottivat yhteyttä ja väittivät, että olin väärässä. He sanoivat, ettei minulla ole aavistustakaan, mistä puhun. He hyökkäsivät kimppuuni”, Coetzee kertoi.

”Poliitikot halusivat minun sanovan, että sairaus on Etelä-Afrikassa kevyt, mutta Euroopassa erittäin vakava”, sanoi Coetzee.