Koomikko Jon Stewart puolustaa Joe Rogania: “Hän on vilpitön”

04.02.2022

Koomikko Jon Stewart asettui tukemaan Joe Rogania podcastinsa “The Problem With Jon Stewart” viimeisimmässä jaksossa.

Stewartin mukaan Rogan ei ole ideologi. Tällä Stewart tarkoitti sitä, että Rogan on valmis muuttamaan kantaansa, jos hänelle esitetään uutta näyttöä.

“Älä lähde, älä hylkää, älä sensuroi – kuuntele. Kannatan aina sellaista Joe Roganin kaltaista ihmistä, joka ei mielestäni ole millään tavalla ideologi”, sanoi Stewart.

Stewartin mukaan Roganin avoimuus tuli ilmi muun muassa jaksossa, jossa Roganin vieraana oli Josh Szeps. Szeps oli kyseenalaistanut Roganin käsityksen mahdollisista rokotteen vaarallisista sivuvaikutuksista lapsille. Szepsin mukaan infektio olisi rokottamista suurempi riski. Stewartin mukaan lyhyen väittelyn jälkeen Rogan myönsi olleensa väärässä.

“Jos on ideologi tai epärehellinen, tuo on se hetki, jolloin pitää valita, uskooko uutta tietoa vai jatkaa vanhalla linjalla. Joe sanoi: ‘Okei, olin väärässä'”, perusteli Stewart.

Stewart sanoi uskovansa, että on olemassa oikeasti pahantahtoisia ihmisiä, jotka tarkoituksella levittävät väärää tietoa. Stewartin mukaan heidän jahtaamisensa olisi paljon tärkeämpää kuin Joe Roganin, joka on aina valmis muuttamaan kantaansa, jos siihen on aihetta.