Kanadassa poliisi monitoroi ensin somessa Convoyta tukevia ihmisiä ja ilmestyy sen jälkeen kotiovelle

12.02.2022

Kanadassa poliisi on alkanut tarkkailla sosiaalisessa mediassa ihmisiä, jotka osoittavat tukensa Convoy-mielenosoituksille. 

Somessa kiertää video, jolla Kanadan Ontarion provinssin poliisi tulee Nadine Ellis-Maffei -nimisen naisen kotiin tuomaan tietopaketin rauhanomaisesta mielenosoittamisesta.

Poliisi kertoo Ellis-Maffeille, että viranomaiset olivat nähneet hänet Convoyta tukevassa Facebook-ryhmässä. Sen vuoksi poliisi päätti tuoda hänelle tietoa rauhanomaisesta mielenosoittamisesta.

Tuohtuneen kuuloinen Ellis-Maffei kertoo olevansa erittäin hyvin perillä oikeuksistaan ja sanoo poliisille toivovansa, etteivät nämä tuhlaisi veronmaksajien rahoja enempää.

Ovella seisova poliisi myöntää Ellis-Maffeille, että he tarkkailevat kansalaisia sosiaalisessa mediassa. Hän kertoo, että menettely on osa ennaltaehkäisevää toimintaa. Poliisin mukaan he haluavat varmistaa, että mielenosoittajat tietävät oikeutensa.

Tuohtuneen kuuloinen Ellis-Maffei kertoo olevansa erittäin hyvin perillä oikeuksistaan ja sanoo poliisille toivovansa, etteivät nämä tuhlaisi veronmaksajien rahoja enempää. Sarkastiseen sävyyn Ellis-Maffei sanoo, että on ”kiva tietää olevansa tarkkailtu”.

Ontarion provinssiin on julistettu hätätila koronarajoituksia vastustavien kansalaisten mielenilmauksen takia.