Kanadan pankit valmiita viemään mielenosoittajilta oikeuden tiliin

18.02.2022

Tämä kirjoitus on käännös amerikkalaisen Reason-lehden nettiversiosta.

***************

Kanadan pankkiiriliitto aikoo varmistaa, että mielenosoituksiin osallistuneilta henkilöiltä lukitaan perinteiset rahoituspalvelut. Mielenosoittajat kritisoivat hallituksen koronarajoituksia.

CBC:n mukaan hallituksen uusi ohjesääntö menee pidemmälle kuin että pankkeja vain yksinkertaisesti pyydettäisiin lopettamaan varojen siirtäminen mielenosoitusten järjestäjille. Hallitus haluaa, että pankit lopettavat toiminnan joidenkin ihmisten kanssa kokonaan.

Hallituksen määräyksessä sanotaan, että pankkien ja muiden rahoituslaitosten on lopetettava kaikkien rahoituspalveluiden tarjoaminen mielenosoituksessa mukana oleville ihmisille. Toimenpiteet johtavat muun muassa tilien ja luottokorttien jäädyttämiseen. Ohjesäännön ollessa voimassa rahoituslaitokset eivät myöskään voi myöntää lainaa näille henkilöille.

Pääministeri Justin Trudeaun hallituksen juonittelu pankkisektorilla on kaikkea muuta kuin hyväksyttävää länsimaiselta valtiolta.

Rahoituspalvelut voidaan evätä myös henkilöltä, joka epäsuorasti osallistuu julkisiin kokoontumisiin, joka on omiaan lietsomaan epäjärjstystä.

Se, mitä epäsuora osallistuminen tarkoittaa, selviää tuomioistuimissa. Ei kuitenkaan olisi yllättävää, jos epäsuorina osallistujina pidettäisiin kaikkia, jotka esimerkiksi lahjoittavat rahaa mielenosoituksiin.

Taloudellisen vaikeuttamisen tarkoituksena on murtaa toisinajattelijoiden tahto ilman, että heitä kirjaimellisesti vangittaisiin.

Pääministeri Justin Trudeaun hallituksen juonittelu pankkisektorilla on kaikkea muuta kuin hyväksyttävää länsimaiselta valtiolta. Se on alhaista autoritäärisyyttä ja palvelee päämäärää, jolla ei juurikaan ole merkitystä ottaen huomioon Kanadan tämän hetkisen rokotuskattavuuden.

Lähde: Reason