Kaliforniassa peruskoulun miesohjaajat nukkuivat viidesluokkalaisten tyttöjen kanssa, koska “eivät koe olevansa miehiä”

21.02.2022

Kalifornian Los Alamitosissa sijaitsevan peruskoulun oppilaiden vanhemmat ovat järkyttyneitä koulun tiedeleiristä. Lasten palattua kotiin vanhemmat saivat kuulla, että ohjaajat, jotka ovat biologisesti miehiä, mutta eivät identifioidu miehiksi, nukkuivat leirillä viidesluokkalaisten tyttöjen kanssa kolme yötä.

Lapset kertoivat, että miesohjaajat sanoivat, etteivät sovi sukupuoleltaan perinteiseen kahtiajakoon. He viettivät siksi kolme yötä tyttöjen mökissä, kertoo brittiläinen The Daily Mail, joka siteeraa losangelesilaista uutiskanava KTLA:ta.

Yksi vanhemmista, Rachel Sandoval, sanoi ottaneensa yhteyttä kouluun. Hän kysyi, voisiko koulu vahvistaa, etteivät miehet nukkuneet samassa mökissä tyttöjen kanssa. Koulu ei pystynyt vahvistamaan sitä, Sandoval sanoi.

Leirin apulaisjohtaja Emmi Tiege sanoi, että Kalifornian lain mukaan henkilökunnan edustajat sijoitetaan niihin mökkeihin, joihin he tuntevat kuuluvansa. 

Vanhemmat väittävät, että koulupiiri ei kertonut heille leirin käytännöistä.

Osa vanhemmista on raivoissaan, ettei heille kerrottu etukäteen koulun ”tasa-arvopolitiikasta”. 

“On kauheaa, että lapset joutuivat kokemaan tällaista viidennen luokan leirillä. Jos tiennyt tästä, olisin pitänyt lapseni kotona”, sanoi Suzy Johnson.

Kalifornian lain mukaan henkilökunta sijoitetaan niihin mökkeihin, joihin he tuntevat kuuluvansa.

Sama koulu on joutunut vanhempien raivon kohteeksi aiemminkin. Syksyllä eräs koulun opettaja oli aloittanut tunnin kysymällä oppilailta, mitä englannin kielen pronominia he haluavat itsestään käytettävän. Englannin kielessä on erikseen maskuliininen persoonapronomini (he) miehille ja feminiininen persoonapronomini (she) naisille. 

Osa vanhemmista piti sopimattomana, että opettaja kysyy alle 14-vuotiailta heidän seksuaalisuudestaan. Los Alamitosin koulun biologian opettaja Drew Sells puolusti kollegaansa ja sanoi, että tämä ei kysynyt seksuaalisuudesta vaan sukupuoli-identiteetistä. Sells lisäsi, että hänen kollegansa toimi Kalifornia lain mukaan.

Paikallinen asukas Staci Muller on ottanut lapsensa pois Los Alamitosin koulusta.

”Kriittinen rotuteoria ja muu ’wokettaminen’ on niin mennyt vasemmistolaiseksi, etten kestänyt enää”, hän sanoi.