Joukko vaikuttajia ja entisiä Roganin vieraita asettui tukemaan Joe Rogania

07.02.2022

Joe Roganin podcastin ympärillä pyörii nyt kaksi maailmanlaajuista kohua. Toinen liittyy hänen podcastissaan esitettyihin, viranomaistiedon kanssa ristiriitaisiin terveysväittämiin ja toinen oletettavasti Roganin kielenkäyttöön vuosien aikana.

Spotify poisti viime viikolla noin 70 jaksoa “The Joe Rogan Experiencesta” ilman selitystä. Muutamaa päivää aiemmin somessa oli kuitenkin levinnyt kooste vuosien varrelta kerätyistä Roganin jaksoista, joissa hän käytti n-sanaa.

Lauantaina Rogan pyysi anteeksi n-sanan käyttämistään. Hän sanoi, että se on yksi ”häpeällisimmistä asioista, joita hän on koskaan sanonut julkisesti”. Rogan kuitenkin lisäsi, että koosteessa mukana olleet otteet oli irrotettu kontekstistaan yli 12 vuoden ajalta.

Nyt useat Roganin podcastin vieraat ovat nousseet puolustamaan mustamaalauksen kohteeksi joutunutta podcast-hostia ja koomikkoa.

Tämä ei ole muuta kuin aktivisteille mahdollisuus tuhota kaveri, joka ei laula instituutioiden laulua ja jonka yleisö saa heidän oman yleisönsä näyttämään kääpiöltä. Niin yksinkertaista se on.

Yksi Roganin puolustajista on MIT:n tutkija ja podcastaaja Lex Friedman.

”Ei ole sattumaa, että häntä rasistiksi kutsuvat tahot painostava myös Spotifyta sensuroimaan hänet. Poliitikot ja media hyötyvät jakautumisesta ja raivosta. He ruokkivat ääripäitä, jotka saavat meidät uskomaan, että olemme jakautuneita. Emme ole. Olemme tässä yhdessä”, sanoi Friedman.

USA:n oikeiston yhdeksi suosituimmista vaikuttajista nousseen Ben Shapiron mukaan kukaan, joka nyt vauhkoaa Joe Roganin vaientamisesta, ei ole ollut kiinnostunut hänen puheistaan aiemmin.

”Tämä ei ole muuta kuin aktivisteille mahdollisuus tuhota kaveri, joka ei laula instituutioiden laulua ja jonka yleisö saa heidän oman yleisönsä näyttämään kääpiöltä. Niin yksinkertaista se on”, sanoi Shapiro.

Entinen demokraattien presidenttiehdokas Tulsi Gabbard sanoi: ”Jotkut käyttävät Joe Roganin koronahaastatteluja tekosyynä hänen vaientamisekseen, koska Rogan ei ole woke. Kiihkoiljat yrittävät sensuroida erimieliset. He pelkäävät, että heidän absurdit ja heikot perustelunsa paljastuisivat.”

Roganin puolesta on ottanut kantaa laaja joukko eri alojen ihmisiä. Mukana on koomikoita, tutkijoita, aktivisteja, poliitikkoja, julkkiksia ja journalisteja. Kattavampi lista Roganille tukensa osoittaneista löytyy täältä

Lähde: Blaze Media