Järkyttävä video leviää somessa: mies kantaa kädessään vaimonsa katkaistua päätä!

10.02.2022

Sosiaalisessa mediassa leviää järkyttävä video, jossa mies virnistelee samalla, kun kantaa toisessa kädessään 17-vuotiaan vaimonsa katkaistua päätä. Useiden lähteiden mukaan kyseessä on kunniasurma.

Sekä Iranissa että ulkomailla raivoa herättäneellä videolla mies kävelee kadulla Ahvazin kaupungissa Iranissa. Hän kantaa toisessa kädessään vaimonsa Mona Heydarin päätä ja toisessa kädessään pitkää teräasetta, joka kuvien perusteella näyttää olevan veressä.

Women’s Committee of the National Council of Resistance of Iran -järjestön mukaan uhri on Mona Heydari. Hän oli myös aviomiehensä serkku. Järjestön mukaan Mona Heydari pakotettiin naimisiin hänen ollessaan 12-vuotias.

Heydari oli kertonut haluavansa erota väkivaltaisesta avioliitostaan, mutta häntä painostettiin jatkamaan parin 3-vuotiaan pojan vuoksi. Lopulta Heydari pakeni Turkkiin, mistä hänen isänsä löysi hänet Interpolin avustuksella. Heydarin isä toi tyttärensä takaisin Iraniin, missä surma tapahtui.

Iranin viranomaiset ovat pidättäneet sekä aviomiehen että hänen veljensä. Heitä syytetään Mona Heydarin murhaamisesta.

Heydari pakeni Turkkiin, mistä hänen isänsä löysi hänet Interpolin avustuksella. Heydarin isä toi tyttärensä takaisin Iraniin, missä surma tapahtui.

Iranin lain mukaan alle 13-vuotiaat eivät saa mennä naimisiin, mutta Heydarin isä puolusti päätöstään pakottaa tyttärensä naimisiin jo 12-vuotiaana. Heydarin isä myös sanoi, että väkivalta kotona on normaalia ja että hänen tyttärensä mies työskenteli ahkerasti elättääkseen Mona Heydarin.

New York Post kirjoittaa, että Iranissa tehdään vuosittain 375-450 kunniasurmaa. New York Postin tiedot pohjaavat iranilaisen sanomalehden viittaamaan tilastoon vuodelta 2019. 

Nyt sattuneesta tapauksessa kertovat muun muassa The New York Post ja The Daily Mail.