Eurooppa ja Suomi riistävät röyhkeästi kansalaistensa vapaudet, mutta USA ei liberalismista luovu

Sosiaali- ja terveysministeriö selvittää mahdollisen uuden koronapassin perustuslaillisuutta. Taustalla on hallituksen pyrkimys edistää passia rokotepassin suuntaan.

Rokotepassin saisi vain rokotteella, kun aiemman koronapassin sai rokotuksen lisäksi myös joko negatiivisella testillä tai sairastetulla infektiolla. Rokotepassi on käytössä muun muassa Ranskassa.

Eriskummallista tässä on se, että vain vajaa puoli vuotta sitten koronapassin säätämisen yhteydessä passin perustuslaillisuutta tutkittiin. Silloin todettiin, että passi voidaan hyväksyä vain siinä tapauksessa, että siitä ei käy ilmi mitään ihmisen terveystietoja. Siksi passi tuli saada joko rokotteilla, negatiivisella testillä tai sairastetulla infektiolla.

Jälleen kerran USA on maailmassa se valtio, jossa ihmisten vapauksien yli käveleminen on kaikkein vaikeinta.

Kun rokotepassi vielä vajaa puoli vuotta sitten olisi ollut perustuslain vastainen, miten ihmeessä se voisi nyt olla perustuslain mukainen? Kysymys ei kuitenkaan ilmiselvästi ole selvä, eihän sitä muuten tarvitsisi selvittää. Mikäli rokotepassi todetaan perustuslain mukaiseksi, se tarkoittaa, että ihmisten perusoikeudet ovat muuttuneet vajaassa puolessa vuodessa!

 

USA ON YKSILÖNVAPAUDEN MAAILMANMESTARI

Koronakriisi on tehnyt näkyväksi sen, miten mielivaltaisia lopulta suureen ääneen julistetut yksilönvapaudet ovat. Vaikka kaikkialla länsimaissa perusoikeudet ovat kutakuinkin samat, vaihteluväli siinä, mitä kaikkea lopulta voidaan rajoittaa, on aivan valtava.

Kun rokotepassi vielä vajaa puoli vuotta sitten oli perustuslain vastainen, miten ihmeessä se voisi nyt olla perustuslain mukainen?

Toisessa ääripäässä on Itävalta, jossa kansalaiset pakotetaan rokottautumaan 4000 euron sakon uhalla. Itävallan autoritääriselle kansalaisten oikeuksien murjomiselle vastakkainen valtio on USA, missä KKO juuri linjasi Bidenin hekumoimat pakkorokotukset perustuslain vastaisiksi. USA:ssa on tällä hetkellä muutenkin 39 osavaltiota “fully re-opened”.

Suomi keikkuu jossain USA:n ja Itävallan välissä. Emme toki tiedä, meneekö ehdotus pelkästä rokotepassista täällä läpi, mutta vaikka ei menisikään, voimassa on edelleen yksilönvapauksia röyhkeällä tavalla polkevat elinkeinonvapauden rajoitukset. Niiden taloudellinen ja inhmillinen kustannus on hirveä.

Jälleen kerran USA on maailmassa se valtio, jossa ihmisten vapauksien yli käveleminen on kaikkein vaikeinta.