Disneyn uusi lastenohjelma läksyttää valkoihoisia “mikroaggressioista”

10.02.2022

Disney Juniorin uudessa lastenohjelmassa “Rise Up Sing Out” on alettu opettaa lapsille, mitä ovat mikroaggressiot. 

Twitterissä julkaistussa ohjelmanpätkässä valkoihoiseksi piirretty lapsi yllättyy nähdessään tummaihoisen kaverinsa äidin.  Hän sanoo kaverilleen: ”En tiennyt, että hän on äitisi. Ihosi on niin paljon tummempi kuin hänen.” 

Paikalle saapuu tummaihoiseksi lapseksi piirretty päähenkilö, joka sanoo, että valkoihoisen lapsen käytös oli mikroaggressio. Hän selittää mikroaggression kohteeksi joutuneelle tummaihoiselle lapselle, mitä mikroaggressio tarkoittaa ja että valkoihoinen lapsi oli väärässä. 

Kohtaus muuttuu musikaaliksi, jossa tummaihoinen päähenkilö alkaa laulaa voimaannuttavia iskulauseita, kuten ”speak up!” Laulu jatkuu uusilla esimerkeillä mikroagressioista. Yhdessä niistä vanhempi haluaa koskettaa tummaihoisen lapsen hiuksia. 

 

Hän selittää mikroaggression kohteeksi joutuneelle tummaihoiselle lapselle, mitä mikroaggressio tarkoittaa ja että valkoihoinen lapsi oli väärässä.

Seuraavaksi tulee kohtaus, jossa mustalle lapselle sanotaan, että tämä ei puhu niin kuin muut mustat. Jälleen päähenkilö puuttuu tilanteeseen ja rohkaisee mikroagression kohteeksi joutunutta tummaihoista lasta sanomalla, että tämän puheessa ei ole mitään vikaa.   

”Kunpa hän ei olisi sanonut noin, puheessasi ei ole mitään vikaa. Tehtävämme on auttaa sinua, joten liity mukaan”, laulaa tyttö.

Seuraa kertosäe, jossa lauletaan: ”Puhu, puhu! Sano hänelle suoraan niin kuin asiat ovat. Puhu, puhu! Voimme muuttaa narratiivia.”

Lähde: The Post Millenial