Raportti: Clintonin kampanja maksoi Trumpin vakoilemisesta – myös Trumpin ollessa presidentti

13.02.2022

Uusien tietojen mukaan Hillary Clintonin vuoden 2016 kampanjaorganisaatio maksoi internet-yhtiölle siitä, että se hakkeroituisi Trump Towerin ja myöhemmin Valkoisen talon palvelimille. Tarkoitus oli yhdistää Donald Trump Venäjään, väitetään uudessa raportissa.

Oikeusministeriön lakimiehen John Durhamin jättämä kanne on kylmää vettä demokraattien masinoimiin salaliittosyytöksiin, kirjoittaa New York Post.

Durham väittää, että Clintonin kampanjan lakimies Michael Sussmann valehteli FBI:lle. Syytteen mukaan Sussmann olisi väittänyt FBI:lle, että hän ei tehnyt töitä Clintonille silloin, kun esitti asiakirjat, joiden mukaan Trumpilla olisi ollut yhteyksiä Kremliin.

Durhamin esittämien uusien todisteiden mukaan Sussmann kuitenkin työskenteli tuolloin ainakin kahdelle asiakkaalle: internet-yhtiölle ja Clintonin kampanjalle.

Sussmannia vastaan nostetun kanteen ja siihen liittyvän tausta-aineiston mukaan Clintonin kampanjaoprganisaatio maksoi siis siitä, että Trumpia vakoillaan ja edelleen Sussmann valheellisesti kielsi FBI:lle, että hänellä olisi taustallaan toimeksiantaja.

Trump sanoi, että on kiistatta näytetty toteen, että Clinton maksoi hänen vakoilemisestaan sekä hänen presidentinvaalikampanjansa aikana sekä myöhemmin hänen presidenttikaudellaan. 

”Tavoite oli tekaista kytkös Venäjään. Aikoinaan tällaisesta on tuomittu kuolemaan”, sanoi Trump.

Lakimies Sussmann kiistää syytteet.