Biologi ei saanut pitää luentoa, jolla kerrottiin, että lisääntymiseen tarvitaan mies ja nainen

TUE PUOPOLOA PATREONISSA!

Törmäsin otsikon mukaiseen uutiseen pari päivää sitten. Olin jo kirjoittamassa siitä itse, mutta sitten huomasin, että Saksan kirjeenvaihtaja Pertti Rönkkö ehti uutisoida tapauksesta Alfalle.

Lyhyesti kyse on siitä, että Saksassa eräällä yliopistolla pillastunut woke-heränneistö ei sallinut biologin kertoa, miten lisääntyminen tapahtuu. Heidän mukaansa biologin luento olisi ollut transfobiaa. Tässä Pertin teksti, jossa tapauksesta tarkemmin.

Pari päivää sitten Hesarissa oli juttu Frendit-sarjan kehittäjästä, joka myöhemmällä iällään on ilmiselvästi saanut täysimittaisen woke-herätyksen. Hän luettelee Helsingin Sanomien jutussa kaikki taikasanat diversiteetistä valkoisten etuoikeuksien kautta rakenteelliseen rasismiin ja päätyy lopulta synnintuskissaan soimaamaan itseään tuon kammottavan rasistisen ja vähemmistöfoobisen sarjan luomisesta.

Nämä kaksi tapausta kertovat woke-heränneistöstä sen keskeisen ytimen: kyseessä on uuspuritanistinen uskonto. Ajattelu on epätieteellistä ja keskittyy heidän oppiensa mukaisen moraalisen puhtauden vahtimiseen. Kaikki kritiikki on fobiaa ja kirkon jäseneksi pääsee vain tunnustamalla koko espistolan. Uskon on oltava järkkymätöntä, sanoi tiede mitä tahansa.

Kultit kasvavat aina vain aikansa, kunnes kutistuvat pimeän nurkkapöydän uuvuttavaksi jankuttamiseksi.

Tarkalleen ottaen he ovat kreationistien ja älykkään suunnittelun tapaan kehittäneet oman “tieteenalansa” eli sukupuolentutkimuksen, joka “haastaa” perinteisen tieteen eli biologian. Ero tietenkin on, että sukupuolentutkimus on hölynpölyä ja vain biologia on noista kahdesta tiede.

Uskonnollisen lahkon tunnusmerkit täyttyvät kutakuinkin täydellisesti yhdellä erolla. Jos ajatellaan vaikkapa jehovia, heidän dogminsa “vaikuttavat” vain tiukasti rajatun ja pääosin muilta salassa toimivan yhteisön sisällä. Sama pätee muihinkin kultteihin – ne piiloutuvat muilta.

Woke-kulttilaiset sen sijaan julistavat oppejaan avoimesti ympäri yhteiskuntaa. Frendien kehittäjäkin ulottaa ajattelunsa viihteen tuotantoon. Johtopäätös hänen julkisesta ripittäytymisestään on, että ihmisiä viihdyttävä sisältö on jatkossa muutettava saarnaksi. Viihdyttäminen on sivuseikka, kaiken ytimessä tulee olla moraalisen puhdasoppisuuden julistaminen. Siten saa synninpäästön.

Woken toistaiseksi avoin yhteiskunnallinen toiminta johtuu luultavasti siitä, että kyseessä on melko uusi ja vielä kehittymässä oleva lahko. Ajan mittaan he kuitenkin päätyvät muiden lahkojen tapaan saarnaamaan toinen toisilleen.

Se on oikeastaan totalitaarisen, ajattelun moninaisuutta vihaavan yhteisön väistämätön seuraus: koska yhteisö ei salli muuta kuin omaa puhdasoppisuuttaan, se on tuomittu rajautumaan melko minimaaliseksi. Siksi kultit kasvavat aina vain aikansa, kunnes kutistuvat pimeän nurkkapöydän uuvuttavaksi jankuttamiseksi.

TUE PUOPOLOA PATREONISSA!